"az istenek eledele és az ördög csábítása "
A csokiról :
A csokoládét a Dél-Amerika őserdeiben honos kakaófa gyümölcséből, a kakaóbabból készítik, mely egész évben virágzik és terem.
A csokoládé a hiedelemmel ellentétben nem csak a rettegett elhízással, cukorevéssel és helytelen táplálkozási tapasztalatokkal áll kapcsolatban. Bármennyire is hihetetlen, de a fogyasztásával hasznos anyagokhoz is hozzájuthat szervezetünk, persze mértékkel fogyasztva.
Magas az antioxidáns hatása, a legfrissebb kutatások szerint még az előkelő helyen végzett zöld teát is megelőzi. Ez a magas antioxidáns és flavonoid tartalom jótékonyan hat az emésztésre, sőt még az öregedési folyamatokat is lassítja, kis mértékben oldja a stresszt, növeli a koncentrációkészséget. A csoki fajtájának megválasztása azonban némi odafigyelést igényel. Lehetőleg minél magasabb kakaótartalmút válasszunk és abból is jó minőségűt, hiszen nagyon sok olyan édesség kapható a piacon, melyek a cukor és mesterséges anyagok tömkelegét tartalmazzák, így ezekkel többet ártunk szervezetünknek, mint használunk.
Ami kevésbé ismeretes ezzel az édességgel kapcsolatban, hogy nem csak táplálkozásunk még édesebbé tétele szempontjából használható, de ma már egyre közkedveltebb a csokimasszázs is.A csokimasszázs hidratálja, tonizálja a bőrt, segít megőrizni a fiatalságát, üdeségét, de nem csak a testre, a lélekre is kedvezően hat egy ilyen kezelés, hiszen endorfin termelő hatása is érvényesül. A csoki antioxidáns tartalmánál fogva kisimítja, szépíti, feltölti a bőrt, mivel a szervezet sejtjeinek károsodását gátolja. Kleopátra tejben fürdött, a hétköznapok királynői manapság a csokimasszázst választják legszívesebben a kényeztető kezelések közül. Hatóanyagai minden korosztálynak ajánlottak, minden bőrtípusra használhatóak.
A CSOKIMASSZÁZS :
Hírek
Az oldal szerkesztés alatt !
Az oldal szerkesztés alatt..